Hva er NFC og hvordan bruke det med Aisoy-robotene

En ide vi lanserte for et års tid siden. Muligheten for å bruke rimelige NFC-tagger, for eksempel under et bilde av et landskap, og så knytte programmerbare funksjoner til de enkelte punktene. Nå kommer Aisoy med roboter som gjør dette mulig.

NFC, dvs Near Field Communication, er en teknologi med ganske mange år på baken og NFC er i dag nærmest standard på smarttelefoner. NFC er designet for å kunne overføre små mengder data over korte avstander. Kort avstand er i denne sammenhengen en ønsket egenskap fordi det gir brukeren kontroll på når funksjonen aktiveres. Brukeren må fysisk holde telefon eller NFC-brikke inntil en leser for å kommunisere. NFC er en passiv teknologi, dvs at den ikke krever en sender med batteri. Mange vil kjenne igjen dette fra ulike adganskort og kontaktløs betaling.

De nye robotene fra Aisoy for innebygget NFC-leser. Dette innebærer en lang rekke spennende muligheter. Kort og brikker som kan fungere som NFC-tagger kan kjøpes for noen kroner per stykk, de kan kodes ved hjelp av en mobiltelefon eller en rimelig løsning knyttet til datamaskinen. Dermed kan elever identifisere seg ovenfor roboten ved hjelp av en slik tag, eller taggene kan brukes for å merke gjenstander og steder i et miljø. Roboten kan deretter programmeres slik at den gir respons i forhold til hvem den snakker til og/eller hvor den blir plassert.

På denne måten vil det bli mulig å lage spennende løsninger knyttet til mikrolokalisert innhold. Ikke minst er dette nyttig i skolen fordi NFC passer svært godt sammen med Aisoy-robotenes muligheter til å beholde full funksjonalitet uten at robotene er koblet til nett. En kan dermed lage løsninger som kan tilpasses enkeltperson, uten de personvernmessige utfordringene som nettkommunikasjon fører med seg.

NFC
  • Near Field Communication er en trådløs overføringsmetode innenfor korte avstander
  • For å overføre informasjon må man fysisk holde kort/tag eller mobilen inntil en leser
  • Løsningene krever ikke strøm eller tilkobling til mobilnettet